Durulama aşamasından sonra her iki sistemde de sıkmanın tam anlamıyla olması ve kurutmanın kısa sürmesi için santrifüj (genelde kazan tipi sıkma veya rulo tipi sıkma diye adlandırılırlar) makineleri kullanılmaktadır. Bu makineler genelde merkez kaç sistemiyle halıyı yüksek devirde döndürmek suretiyle suyunu çıkarama işlevine sahip makinelerdir. Sıkma işleminde halılar üzerinde neredeyse hiç su kalmamaktadır. Sadece elle dokunulduğunda hissedilebilecek oranda nem kalmaktadır. Nemli halıların kurutulması için mevsimsel olarak farklı işlemler yapılır.

Yaz aylarında yağışın olmadığı zamanlarda halılar birbirine paralel askılara(halıda leke bırakmayacak malzemeden yapılmalıdır) asılarak açık havada bekletilir ve üzerindeki nemin uygun seviyeye gelmesi sağlanır. Ayrıca kokunun oluşmaması için havalandırılmış olur.

Kış aylarında ise kurutma halıların birbirine paralel paslanmaz askılara asılarak kurutma odalarına koyulmalıdır. Kurutma odaları sıcak kapalı bir ortama sıcak hava vermek ve havanın içeride devir daiminin sağlanması yöntemiyle halılardaki nemin alınması ve buharlaşmayla atılmasının sağlandığı ünitedir. Tamamen kuruyan halılar bir süre havalandırılır ve son kontrol aşamasına geçer.